Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

dovršen očevid nesreće

Udario u motornu jahtu kod Ždrelca i zaradio kaznenu prijavu

Autor: K.E.

13.06.2023. 09:33
Udario u motornu jahtu kod Ždrelca i zaradio kaznenu prijavu

Foto: PU zadarska

Policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim državljaninom Slovenije zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Ugrožavanje posebnih vrsta prometa.


Osumnjičeni je u nedjelju, 11. lipnja 2023. godine oko 12 sati u arhipelagu otoka Pašmana, kod otočića Balabra Mala, na poziciji oko tri i pol nautičke milje južno od prolaza Mali Ždrelac, tijekom plovidbe, upravljajući jedrilicom hrvatske charter tvrtke, na kojoj se nalazilo pet državljanina Republike Slovenije, ugrožavao promet nepridržavanjem propisa o sigurnosti pomorskog prometa, uslijed čega je udario u motornu jahtu na kojoj se nalazilo dvoje državljanina Slovenije.


U pomorskoj nesreći teže je ozlijeđena državljanka Republike Slovenije u dobi od 35 godina, koja se nalazila na jedrilici te joj je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar.


Protiv osumnjičenog 57-godišnjaka,  Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, podnosi se kaznena prijava u redovnom postupku.