Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

novi masakar u srbiji

Ubijeno najmanje osmero ljudi, opsadno stanje u potrazi za bjeguncem

Autor: P. N.

05.05.2023. 07:22
Ubijeno najmanje osmero ljudi, opsadno stanje u potrazi za bjeguncem

Foto: ReutersOsam osoba je ubijeno, a najmanje 10 ih je ranjeno u pucnjavi u četvrtak navečer kod Mladenovca, četrdesetak kilometara od Beograda, javljaju beogradski mediji, navodeći da se prema neslužbenim saznanjima strahuje kako bi broj žrtava mogao biti i veći.


Prema prvim informacijama objavljenim oko ponoći, mediji su javljali da su ubijene dvije osobe – jedan policajac i njegova sestra u selu Dubona, a ranjeno je sedmero, među kojima i djeca. Naknadno je javljeno da je i treća osoba podlegla ozljedama, a da je ranjeno jedanaestero. Po posljednjim informacijama iz srbijanskih medija ubijeno je osam osoba.


Pozivajući se na srbijanski MUP, mediji su naveli da je počinitelj, identificiran kao Uroš B. (21), u bjekstvu, a policija je pokrenula akciju “Vihor”.

Naoružani napadač je, navodno, ispalio rafale iz automobila u pokretu, a portal “Večernjih novosti” saznaje da je policija u selu Šepšin opkolila bjegunca za koga se sumnja da je počinio zločin. Na teren su upućene i snage žandarmerije.


Portal “Večernjih novosti”, koju u blogu uživo iz časa u čas izvješćuje o zločinu, javio je u 1 i 40 da je ranjeno 13 osoba, od kojih je sedmero u kritičnom stanju. Taj portal zločin naziva “terorističkim aktom”.


Evo novih informacija o ubojici i svemu što je prethodilo masakru. Radio-televizija Srbije javlja da je osam osoba ubijeno, a deset ranjeno. Hina do dva sata poslije ponoći nije uspjela dobiti službene potvrde informacija koje objavljuju mediji.


Ispostave li se kao točne zasad neslužbene informacije, bit će to drugo masovno ubojstvo u Srbiji u samo dva dana, nakon što je u srijedu trinaestogodišnjak u beogradskoj školi ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio još šestero učenika i nastavnicu.


Mladenovac je i prije 10 godina bio poprište masovnog ubojstva kada je , u selu Velika Ivanča, u 9. travnja 2013. Ljubiša Bogdanović (60) iz vatrenog oružja ubio 13 susjeda – šest muškaraca, šest žena i jednu bebu.