Srijeda, 28. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

PRONAĐENI RAZNI PREDMETI

U Zadru dolijao serijski provalnik

Autor: Portal ZL

19.05.2023. 16:02
U Zadru dolijao serijski provalnik

Foto: PU ličko-senjskaPolicijski službenici Policijske postaje Zadar i Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio više imovinskih kaznenih djela. Sumnjiči ga se u noći s petka na subotu, 12./13. svibnja 2023. godine u Zadru u Velebitskoj ulici otuđio automobil zadarskih registarskih oznaka u vlasništvu 61-godišnje hrvatske državljanke.


U subotu poslijepodne automobil je pronađen parkiran na predjelu Ravnica u Zadru. Zbog sumnje da se u automobilu nalaze predmeti koji potječu iz kaznenih djela, automobil je prevezen u krug Policijske uprave. Temeljem naloga za pretragu i provedenom dokaznom radnjom, policijski službenici su u automobilu pronašli više komada akumulatora, sanitarija te skije. Svi predmeti su izuzeti, nakon čega je automobil vraćen vlasnici. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem te postupajući po prikupljenim operativnim saznanjima, policijski službenici su u utorak, 16. svibnja u Zadru uhitili 47-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg se sumnjiči za kazneno djelo.


Nad muškarcem je provedeno kriminalističko istraživanje te ga se sumnjiči da je u prosincu prošle godine u Zadru na predjelu Borika provalio u brod 41-godišnjaka odakle je otuđio razni ribarski pribor te spremnik za gorivo. Također ga se sumnjiči da je na predjelu Dikla početkom ožujka provalio u brod 61-godišnjeg vlasnika odakle je otuđio akumulator te spremnik za gorivo.Sumnjiči ga se da je u travnju ove godine u Zadru na Obali kneza Trpimira iz dvorišta 57-godišnjaka otuđio PVC škrinju te konop s dva sidra, kao i da je sredinom travnja na Dugom otoku u mjesnoj lučici sa mula otuđio dvije ribarske mreže 53-godišnjeg vlasnika.


Serijske krađe
Nadalje ga se sumnjiči da je prošli tjedan u Zadru u Ulici Ante Kuzmanića otuđio bicikl 44-godišnje vlasnice, nakon čega je bicikl neovlašteno koristio te nakon dva dana ostavio na mjestu gdje je otuđen. Po završetku kriminalističkog istraživanja 47-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava za dva kaznena djela neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari, dva kaznena djela teške krađe te dva kaznena djela krađa.


Tijekom kriminalističkog istraživanja, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar i Policijske postaje Zadar su u pretrazi doma i drugih prostorija koje osumnjičenik koristi, pronašli razne predmete (vanbrodski motori, navigacijske uređaje, ribarske mreže, štapovi, akumulatori, pile, reflektore te drugi razni alat)  za koje se sumnja da potječu od činjenja kaznenih djela na području Zadra i Dugog otoka. Dio pronađenih otuđenih predmeta je vraćen vlasnicima.


Neki od vlasnika pronađenih predmeta za sada nisu poznati te stoga policija poziva građane koji su oštećeni provalama ili krađama iz obiteljskih kuća, vikend kuća, brodova da se jave u Policijsku postaju Zadar u Zadru, Ulica Stjepana Radića 11d ili Postaju aerodromske i pomorske policije Zadar u Zadru, Gaženička cesta 28 radi prepoznavanja predmeta te da sa sobom ponesu i dokaz o vlasništvu.