Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

2 C°

PU zadarska

U šumi na području Polače pronađena lešina psa, policija provodi istragu

Autor: Zadarski list

04.01.2023. 09:58
U šumi na području Polače pronađena lešina psa, policija provodi istragu

Foto: PixabayPolicija provodi kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela Ubijanje ili mučenje životinja. Naime, jučer 03. siječnja oko 13.30 sati, nakon što je zaprimljena dojava da je u šumi na području Polače pronađena lešina psa mješanca nepoznatog vlasnika, policijski službenici su na mjestu događaja proveli očevid te o svemu poduzetom izvijestili nadležno državno odvjetništvo i druge nadležne službe.


Pripazite na svoje kućne ljubimce


Jučer, 03. siječnja oko 07.30 sati u Podlugu, dva psa mješanca u vlasništvu 29-godišnjakinje, uslijed propuštenog nadzora i neopreznog držanja ušla su u dvorište kuće 80-godišnje vlasnice, gdje su poklali 15 kokoši. Vlasnica pasa, zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, novčano je kažnjena.


Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, pozivamo građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.
Dakle, prilikom šetnje, vlasnici bi trebali držati pse na povodcu radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, posebice djecu. Također, ukoliko se radi o opasnom ili moguće opasnom psu, on prilikom izvođenje na javnu površinu mora nositi i brnjicu.