Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

DOVRŠEN OČEVID

U stanu Zadranina koji je rastrojeno pucao pronađena marihuana

Autor: ZL

09.12.2022. 12:33
U stanu Zadranina koji je rastrojeno pucao pronađena marihuana

Foto: PU zadarskaPolicija je u srijedu, 07. prosinca iza 21 sati, zaprimila dojavu kako se u prizemlju stambene zgrade u Zadru u Ulici bana Josipa Jelačića, nalazi 47-godišnjak u rastrojenom stanju koji galami te da postoji mogućnost da je i ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja.


Odmah po zaprimljenoj dojavi na mjesto događaja su izašli policijski timovi pripadnika temeljne, kriminalističke i interventne policije Policijske uprave zadarske koji su ubrzo stavili osumnjičenika pod nadzor i uspostavili sigurnosno okruženje u cilju zaštite građana i imovine.


Daljnjim postupanjem 47-godišnjak je odbijao suradnju te uspostavljenje bilo kakvog kontakta s pregovaračem taktičkog tima Interventne jedinice policije PU zadarske, a potom je ujutro oko 6 sati ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u vanjski ograđeni dio dvorišta ispred svog stana.
Ubrzo nakon toga, osumnjičenik je izašao iz stana, gdje su ga uhitili policijski službenici specijalističkog tima Interventne jedinice policije Zadar te doveli u službene prostorije policije. Tijekom postupanja u ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem, u sklopu kojeg je proveden očevid na mjestu događaja pronađeni je nekoliko oštećenja u unutrašnjosti stana te na dijelu stubišta zgrade ispred stana kao i u betonskom rubnjaku u dvorištu ispred stana, nastala uslijed pucanja iz vatrenog oružja.


Nadalje, pretragom doma i drugih prostorija kao i dva automobila koje osumnjičenik koristi pronađena je automatska puška, 22 komada pripadajućeg streljiva te oko 11,9 grama marihuane. Pronađeno oružje, streljivo i droga su mu oduzeti.


Protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava te je u zakonskom roku predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske.


Isto tako zbog posjedovanja marihuane protiv osumnjičenika slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.