Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

U TIJEKU IDENTIFIKACIJA

U moru viškog akvatorija pronađeno tijelo muškarca

Autor: Hina

30.05.2024. 19:15
U moru viškog akvatorija pronađeno tijelo muškarca

Foto: Luka JeličićSplitska policija potvrdila je da je u četvrtak oko 15,50 sati u moru viškog akvatorija pronađeno tijelo muškarca, no još uvijek nije identificiran, pa se ne zna je li riječ o osobi koja je u četvrtak nestala s motornog broda nedaleko tog otoka.


Glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmatinske Sanja Nazlić rekla je kako je u tijeku identifikacija i očevid na mjestu događaja, nakon čega bi se trebalo znati više detalja o pronađenoj mrtvoj osobi.


Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture ranije danas je priopćilo da je u 14,15 sati pokrenuta koordinirana akcija traganja i spašavanja za nestalim članom posade ribarice u moru hvarsko – viškog arhipelaga.
Prijatelji nestalog muškarca su u četvrtak, nakon što je pao u more, prijavili njegov nestanak, pa se odmah oko otoka Hvara i Visa krenulo u potragu. U akciju traganja i spašavanja krenuli su djelatnici Lučke kapetanije Milna i Hvar. Za to vrijeme, prema informacijama iz Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru u Rijeci, na kopnu su tragali vatrogasci i plovilo iz sastava PPAP Split.


Također prema svim sudionicima u pomorskom prometu, u području traganja odašiljala se ‘PAN – PAN’ poruka ‘čovjek u moru’, posredstvom Obalne radio postaje ORP Split-radio.