Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

neprilagođena brzina

U dvjema prometnim nesrećama teško ozijeđeni motociklisti

Autor: K.E.

07.08.2023. 11:59
U dvjema prometnim nesrećama teško ozijeđeni motociklisti

Foto: Ilustracija/PIXSELLU nedjelju, 06. kolovoza oko 18.10 sati u Petrčanima, na županijskoj cesti ŽC-6012 dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen motociklist.


Prema rezultatima provedenog očevida, nesreća se dogodila kada je maloljetni hrvatski državljanin,prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao motociklom bez registarskih oznaka te zbog neprilagođene brzine kretanja vozila izgubio nadzor nad motociklom uslijed čega je sišao s kolnika te udario u stablo pored kolnika.


Liječnička pomoć pružena mu je u Općoj bolnici Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede.
U nedjelju, 06. kolovoza oko 15.50  sati u Zadru, u Ulici 4. Gardijske brigade dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen motociklist.


Prema rezultatima provedenog očevida, nesreća se dogodila kada je 18-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući motociklom na kojem nije imao istaknute registarske oznake, zbog neprilagođene brzine kretanja u zavoju  izgubio nadzor nad upravljačem te prešao u drugi prometni trak, namijenjen kretanju vozila u istom smjeru te motociklom udara u nogostup uslijed čega zajedno s motociklom pada na kolnik i udara u zaštitnu ogradu.


Liječnička pomoć pružena mu je u Općoj bolnici Zadar, gdje su mu konstatirane teške tjelesne ozljede. Daljnjim postupanjem policije utvrđeno je kako je  18-godišnji vozač upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje.


O prometnim nesrećama, policija će  dostaviti izvješća nadležnom državnom odvjetništvu.