Petak, 1. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

zadržan u zatvoru

U Biogradu narušavao javni red i mir, vrijeđao policajca te pokušao pobjeći

Autor: K.E.

19.06.2023. 09:44
U Biogradu narušavao javni red i mir, vrijeđao policajca te pokušao pobjeći

Foto: Luka Jeličić

Policijski službenici Policijske postaje Biograd su u subotu na Kazneno prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru prepratili 23-godišnjeg hrvatskog državljanina uz optužni prijedlog zbog počinjenih više prekršaja, nakon čega mu je nadležni sud odredio zadržavanje u zatvoru u trajanju od 14 dana.


Naime, u subotu, 18. lipnja oko 02.50 sati u Biogradu na šetnici Dražica 23-godišnjak je narušavao javni red i mir vikom i galamom te vrijeđanjem i omalovažavanjem policijskih službenika, a na izdana upozorenja i naredbe se oglušio te se pokušao udaljiti s mjesta događaja.


Uz uporabu sredstava prisile, muškarac je uhićen te je kod njega pronađeno oko 2,78 grama droge kokain. U prostorijama policije provedenim alkotestiranjem, utvrđena mu je prisutnost alkohola u organizmu dok je provedenim testiranjem na droge utvrđena i prisutnost droge u organizmu.


Muškarac je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnih sredstava, nakon čega je provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako je počinio dva prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te prekršaj iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.