Petak, 12. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

KRIMINALISTIČKO ISTRAŽIVANJE

U akciji policije i Uskoka troje uhićenih, među njima i policajac

Autor: Hina

04.12.2023. 21:52
U akciji policije i Uskoka troje uhićenih, među njima i policajac

Foto: PU zadarskaU akciji policije i Uskoka u ponedjeljak su na zagrebačkom području uhićene tri sobe, a među njima i policajac protiv kojega nakon udaljenja iz službe uz kazneni slijedi i disciplinski postupak.


Policija i Uskok izvijestili su da su u tijeku uhićenja i provođenje tzv. hitnih dokaznih radnji poput pretresa. Troje uhićenih osumnjičeno je za kaznena djela protiv službene dužnosti te zlouporabu droga.


„Kriminalističko istraživanje je započeto temeljem operativnih informacija koje je policija prikupila vezano uz neka ranija kriminalistička istraživanja”, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.
Dodaju da će nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičenici biti predani pritvorskom nadzorniku, a policija će protiv njih podnijeti kaznenu prijavu Uskoku.


Ističu da će osumnjičeni policajac biti udaljen iz službe te da će se protiv njega, na prijedlog nadležnog rukovoditelja, inicirati i pokretanje disciplinskog postupka pred Disciplinskim sudom MUP-a.


Uskok je izvijestio da će nakon ispitivanja osumnjičenika „donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”.