Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

MAĐARSKA

Tragedija na Dunavu: dvoje mrtvih, petero nestalih u sudaru glisera i kruzera

Autor: Hina

19.05.2024. 14:48
Tragedija na Dunavu: dvoje mrtvih, petero nestalih u sudaru glisera i kruzera

Foto: ReutersDvoje ljudi je poginulo, a petero nestalo u subotu navečer u sudaru manjeg glisera i broda za krstarenje na Dunavu sjeverno od Budimpešte, objavila je mađarska policija u nedjelju.


Tijelo odraslog muškaraca pronađeno je blizu mjesta sudara, tijelo žene dalje nizvodno, a hitne službe i dalje traže petero nestalih.


Glasnogovornik budimpeštanske policije Soma Csecsi je kazao da je na gliseru u vrijeme sudara bilo osam odraslih osoba.
Nesreća je prijavljena u subotnjoj noći nakon što su policajci razgovarali s muškarcem krvave glave na obali blizu mjesta Veroce, 55 kilometara sjeverno od Budimpešte.


Tijelo muškarca je pronađeno južno od Veroce, a tijelo žene nizvodno, blizu mosta u sjevernom predgrađu Budimpešte, gdje je policija također pronašla oštećeni gliser.


“U vrijeme nesreće, na tom je području bio brod za krstarenje koji se zaustavio u gradu Komarom, gdje je policija utvrdila da je oštećen na jednoj strani”, rekao je Csecsi.


Mađarski državni mediji su objavili fotografije usidrenog kruzera “Heidelberg” koji plovi pod švicarskom zastavom. Zasad se ne zna koliko je imao putnika ni iz kojih su država.


Policija je otvorila istragu protiv nepoznatog počinitelja kako bi otkrila uzrok nesreće.