Subota, 24. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

PU ZADARSKA

Tijekom vikenda veliki broj prometnih prekršaja

Autor: ZL

05.12.2022. 15:17
Tijekom vikenda veliki broj prometnih prekršaja

Foto: Sergej DrechslerPolicijski službenici proteklog vikenda od 02. prosinca do 05. prosinca 2022. godine, na zadarskim prometnicama utvrdili su ukupno 116 prekršaja od čega izdvajamo:


  • 20 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola,
  • 12 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja
  •  3 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom.

Zabilježena su i 4 prekršaja zbog nepoštivanja svjetlosnog prometnog znaka – prolaska za vrijeme trajanja crvenog svjetla te 5 prekršaja zbog sudjelovanja u prometu s vozilima bez osiguranja.


Iz prometa su isključena 22 vozača i 6 vozila. U tom se vremenu dogodilo 14 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže te je pet osoba lakše ozlijeđeno.
Tijekom kontrole prometa, najveća koncentracija alkohola u količini od 1,91 g/kg izmjerena je kod 70-godišnjeg vozača automobila zadarskih registarskih oznaka, kojeg su zaustavili Policijski službenici policijske postaje Biograd, u subotu 03. prosinca u 22.45 sati u Biogradu. Daljnjom kontrolom utvrđeno je kako vozač nije koristio sigurnosni pojas.


U nedjelju, 04. prosinca oko 04.00 sati u Zadru u Ulici Ante Starčevića policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar iz prometa su isključili 24-godišnjeg vozača automobila zadarskih registarskih oznaka koji je vozio pod utjecajem alkohola od 1,70 g/kg.


Oba vozača su uz Optužne prijedloge zbog počinjenih prometnih prekršaja prepraćeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.


Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar u ponedjeljak, 05. prosinca oko 04.00 sati zaustavili su 53-godišnjeg vozača mopeda zadarskih registarskih oznaka koji je prethodno prošao kroz semaforizirano raskrižje ulica Hrvatskog sabora i Put vrela za vrijeme trajanja crvenog svijeta, nakon čega je daljnjom kontrolom utvrđeno da je upravljao mopedom pod utjecajem alkohola od 1,64 promila.


Vozač je isključen iz prometa te smješten u prostorije policije do otrježnjenja nakon čega će uz Optužni prijedlog biti prepraćen na Prekršajni odjel nadležnog suda.