Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

murtersko more

Teška pomorska nesreća između Vrgade i Kornata, jedna osoba poginula

Autor: Hina/K.E.

17.07.2023. 23:52
Teška pomorska nesreća između Vrgade i Kornata, jedna osoba poginula

Foto: Ilustracija/Dino Stanin/PIXSELLU Murterskom moru, između otoka Vrgade i Kornata, u ponedjeljak navečer se dogodila teška pomorska nesreća. Kako doznaje Morski.hr, u nesreći ima lakše nastradalih te je jedna osoba s ribarskog broda poginula. Prema informacijama, radi se o ribarskom brodu Mašun iz Tkona. Manja jahta, duljine 15 metara, naletjela je na ribarsko plovilo. Na mjesto havarije je iz šibenske lučke kapetanije doplovio brod za traganje i spašavanje Šibenik.


– Prema iskazima sudionika, došlo je do sudara između jahte hrvatske zastave i ribarice hrvatske zastave, a u sudaru je smrtno stradala jedna osoba. Trenutno je još uvijek u tijeku ispitivanje i razgovor sa svim sudionicima, tako da ćemo znati detaljnije nakon što bude gotova istraga, rekao je lučki kapetan Ivan Paušić za Hinu.


Poginula osoba je član posade s ribarskog broda. Nekoliko osoba je lakše ozlijeđeno, ali nisu poslani na bolničko liječenje, već im je na licu mjesta pružena prva pomoć, dodao je.
Nesreća se dogodila oko 19, 35 sati. Upitan kada će se jahta izvaditi iz mora, odgovorio je kako se ona nalazi na 80 metara dubine te kako sukladno Pomorskom zakoniku moraju dati nalog vlasniku za uklanjanje.


Uklanjanje će potrajati s obzirom na dubinu jer je riječ o vrlo zahtjevnoj radnji koja zahtijeva specijalnu opremu i ronioce, objasnio je kapetan.