ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

prijetili pištoljem

STRAVIČNO Dvojica u Zadru zatočili muškarca dok na jednoga nije prepisao nekretninu!

Autor: K.E.

24.02.2024. 08:27
STRAVIČNO Dvojica u Zadru zatočili muškarca dok na jednoga nije prepisao nekretninu!

Foto: PU zadarskaPolicijski službenici Službe kriminalističke policije, Odjela organiziranog kriminaliteta, terorizma i ekstremnog nasilja Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 51 i 41 godinu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iznuda i kazneno djelo protupravno oduzimanje slobode na štetu 40-godišnjeg hrvatskog državljanina.


Sumnja se kako su osumnjičeni u namjeri da sebi pribave protupravnu imovinsku korist oštećenog iznuđivali novac na ime nepostojećeg duga, iz prethodnog poslovnog odnosa oštećenog s 51-godišnjim osumnjičenikom. Zbog učestalih prijetnji i poziva, iz straha za svoj život oštećeni je tijekom 2023. godine u više navrata uplaćivao novac 51-godišnjaku.


Nadalje, 51-godišnjaka se sumnjiči da je po prethodnom planu, zajedno s  41-godišnjakom, 11. siječnja 2024. godine u popodnevnim satima u Zadru došao u stan oštećenog gdje su ga uz prijetnju vatrenim oružjem zadržali  u stanu. Potom su ga protivno njegovoj volji i uz daljnje prijetnje odveli u kuću na širem zadarskom području, na koji način su mu ograničili slobodu kretanja sve dok nije obećao prenijeti vlasništvo nad jednom nekretninom na 51-godišnjaka, a iz straha za svoj život je tom prilikom u dva navrata, i putem novčanih transakcija uplatio novac na ime nepostojećeg duga.
Krajem siječnja, osumnjičeni 51-godišnjak je ne ime nepostojećeg duga, nastavio s ozbiljnim prijetnjama prema oštećenom koji je potom zbog strah za svoj život, u veljači na području Zagreba,  kod javnog bilježnika potpisao ugovor s kojim mu je predao vlasništvo nad nekretninom na zagrebačkom području.


Po dovršetku kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru te su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.