Utorak, 18. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

velika akcija policije

PUNE RUKE POSLA Trojica uhvaćena kako voze pijani, apsolutni rekorder zaustavljen u Maslenici

Autor: K.E.

18.05.2024. 10:18
PUNE RUKE POSLA Trojica uhvaćena kako voze pijani, apsolutni rekorder zaustavljen u Maslenici

Foto: Ilustracija/MUPJučer poslijepodne na prometnici DC-8 u Maslenici, policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac zaustavili su 43-godišnjaka dok je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 3,10 promila i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta.


Uhićen je i smješten u prostorije policije, te će tijekom dana uz optužni prijedlog biti prepraćen na nadležni sud.


U večernjim satima su prilikom kontrole prometa u Stankovcima, na dionici D-27 zaustavili 49-godišnjeg vozača, koji je automobilom zadarskih registarskih oznaka upravljao prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,78 promila.
Nadalje, policijski službenici Policijske postaje Zadar su sinoć iza 19 sati  u Ulici Danijela Farlattija zaustavili automobil zadarskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnjak bez položenog vozačkog ispita i u vrijeme izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije.


Kasnije, u noćnim satima na Zagrebačkoj ulici su u 03,20 sati zaustavili 24-godišnjaka dok je upravljao automobilom zagrebačkih registarskih oznaka bez položenog vozačkog ispita, a u daljnjem postupanju je odbio ponuđeni test na prisutnost opojnih sredstava.


U prijepodnevnim satima, policijski službenici prometne policije su u Smokoviću postupali prema 42-godišnjaku koji je pod utjecajem alkohola od 1,88 promila izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.


Prekršitelji prometnih propisa su uhićeni i dovedeni u prostorije policije,  te će biti sankcionirani zbog počinjenih prekršaja sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.