Utorak, 26. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

PUTEM DRUŠTVENE MREŽE

Prevaren za 26 tisuća eura, za lažni kredit tražili 100 tisuća

Autor: Hina

12.01.2023. 13:57
Prevaren za 26 tisuća eura, za lažni kredit tražili 100 tisuća

Foto: iStockZa preko 26 tisuća eura prevaren je 49-godišnjak koji se na društvenoj mreži odazvao lažnom oglasu putem kojega mu je nuđena realizacija on-line kredita, a brodsko-posavska policija traga za prevarantom koji ga je naveo na uplate u ime kredita od ukupno 100 tisuća eura.


Iz policije su u četvrtak upozorili kako su društvene mreže prepune oglasa i ponuda u vezi brzih kredita, pozajmica, kredita na karticu s isplatama odmah i slično.


Građane pozivaju da, ukoliko komuniciraju putem društvenih mreža, budu sumnjičavi i provjere svaku informaciju te, ako im se i najmanja sitnica učini sumnjivom, sve prijave policiji.
Naveli su tako slučaj 49-godišnjaka iz Vrpolja koji je u zadnjih godinu dana sa nepoznatom osobom komunicirao  putem elektroničke pošte, a koja ga je lažnim prikazivanjem činjenica i fiktivnih potreba navela na uplate u ime kredita od 100 tisuća eura.


Tako je lani od veljače do kraja prosinca u nekoliko desetaka navrata uplatio iznos veći od 26 tisuća eura na neznančev račun, koji mu se nakon toga više nije javljao.


U policiji ističu kako nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja ove prijevare, a kao obavijest građanima prenose poruku Hrvatske narodne banke (HNB) koja upozorava na opasnosti kredita koji se nude putem društvenih mreža s popisom kreditnih institucija i registara kreditnih posrednika – Oprezno s kreditnim ponudama putem društvenih mreža.