Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

incident u slavoniji

Policija utvrdila tko je pretukao Djeda Mraza, među njima i pripadnik Hrvatske vojske

Autor: Hina

25.12.2022. 08:44
Policija utvrdila tko je pretukao Djeda Mraza, među njima i pripadnik Hrvatske vojske

Foto: Screenshot YouTube 035 portalPolicija je utvrdila identitet četiri sudionika tučnjave u subotu u Slavonskom Brodu u kojoj je prema neslužbenim informacijama, sudjelovao i pripadnik HV-a, a iz Ministarstvo obrane najoštrije su osudili incident te od Vojne policije zatražili poduzimanje istrage.


Glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske Tomislav Kovačević Hini je večeras potvrdio da su identificirali četiri osobe koje su danas oko 15 sati sudjelovale u tučnjavi u užem centru Slavonskog Broda na Šetalištu braće Radić,


“Za sada su privedene tri osobe nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdio u kojem su svojstvu sudjelovali u incidentu. Četvrta osoba je zatražila liječničku pomoć i ona se trenutno nalazi u bolnici”, rekao je Kovačević.
Na upit Hine o povezanosti današnjeg incidenta i Vojne policije čije je vozilo večeras parkirano nedaleko slavonskobrodske policijske postaje, Kovačević je rekao da za sada taj dio ne može komentirati.


Nakon objave video snimke današnje tučnjave na internetu i lokalnim portalima, dio “komentarora” je jednog od sudionika “identificirao” kao djelatnu vojnu osobu. Na snimku se vidi kako na cesti leži mladić obučen u Djeda Mraza. Kada se mladić pokušao pridići prilazi mu drugi mladić te ga snažno udara nogom u glavu. Prema navodima na društvenim mrežama, mladić koji ga nogom udara je djelatna vojna osoba. Nakon udarca, mladić je pao na asfalt.


Ozlijeđenome je pružena liječnička pomoć, a za sada nema informacija o težini njegovih ozljeda.


Ministarstvo obrane najoštrije osuđuje incident u Slavonskom Brodu


Reagirajući na objavljenje informacije iz Ministarstva obrane RH (MORH) večeras su najoštrije osudili svaku vrstu nasilnog ponašanja te izrazili žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Slavonskom Brodu.


“Ministarstvo obrane od načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH i Vojne policije očekuje poduzimanje svih zakonom propisanih mjera i radnji kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog nemilog događaja, te pokretanje stegovnog postupka ako se dokaže odgovornost pripadnika Oružanih snaga RH”, ističe se u priopćenju MORH-a.