Nedjelja, 3. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

kod slavonskog broda

Policija pronašla tri utopljena i 20 preživjelih ilegalnih migranata

Autor: Hina

23.12.2022. 20:49
Policija pronašla tri utopljena i 20 preživjelih ilegalnih migranata

Foto: ArhivaPolicija i HGSS su u petak u poplavljenom pograničnom pojasu uz šumu Radinje, 50 kilometara od Slavonskog Broda pronašli tijela trojice ilegalnih migranata i 20 živih migranata, izvijestila je večeras Policijska uprava brodsko-posavska.


Migrante su jutros oko šest sati locirali policajci Postaje granične policije Stara Gradiška.


Policajci su prvo pronašli 20 migranata koji su ilegalno ušli u Hrvatsku, a u njihovoj blizini pronađena su i dva tijela nepoznatih osoba. Tijekom dana policija je uz pomoć HGSS-a tragala za još jednim muškarcem, čije je tijelo pronađeno tijekom poslijepodneva.
Sve tri mrtve osobe prevezene su na obdukciju kako bi se utvrdili uzroci njihove smrti.


Iz PU brodsko-posavske ističu da su ilegalni prelasci granice vrlo rizični, posebno u ovom razdoblju kada je zbog visokog vodostaja rijeke Save poplavljeno i područje nizinskih šuma uz rijeku.


“Policija je uvijek spremna pomoći, ali brinemo da se zbog pogoršanih zimskih uvjeta mogu dogoditi vrlo teške posljedice kod pokušaja preplivavanja, kao što je to današnje tragično stradavanje više osoba”, rekao je glasnogovornik Policijske uprave brodsko-posavske Antun Kovačević.


Poziva i aktiviste nevladinih udruga koje pomažu migrantima da ih upozore na opasnosti kojima se izlažu u slučaju ilegalnih prelazaka granice.