Četvrtak, 18. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

bacane baklje i boce

Policajac ozlijeđen u navijačkim neredima ispred zadarskih Jazina

Autor: Portal ZL

09.02.2023. 13:45
Policajac ozlijeđen u navijačkim neredima ispred zadarskih Jazina

Foto: Paulo SarićZadarski policajac ozlijeđen je u navijačkim neredima koji su se u srijedu navečer dogodili ispred sportske dvorane Jazine gdje se okupilo više navijača koji su na policajce bacali baklje i boce, nakon čega je policija uz prisilu dio njih uhitila.


Iz zadarske Policijske uprave u četvrtak su priopćili kako su se neredi ispred Jazina te na dijelu ceste dogodili oko 17,30 sati, u vrijeme dok se iza zatvorenih vrata održavao sastanak predstavnika Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar i gradskih vijećnika oko trenutne situacije u klubu.


Tamo su navijači, kažu policiji, korištenjem zabranjenih pirotehničkih sredstava narušavali javni red i mir te onemogućavali nesmetan prolaz sudionicima u prometu.
Dolaskom policajaca oglušili su su se na više njihovih upozorenja i naredbi te nastavili su s protupravnim ponašanjem.


Prema policajcima potom su počeli bacati pirotehnička sredstva i staklene boce te druge predmete pogodne za ozljeđivanje, nakon čega je policija prisilom djelovala prema većem broju osoba.


Jedan policajac pritom je ozlijeđen, a u tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti i činjenica te nastale materijalne štete, stoji u priopćenju PU zadarske.