Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

novi incident

Petorica metalnim palicama napala trojicu mladića na Viru

Autor: Matea Guzalić

25.07.2023. 13:35
Petorica metalnim palicama napala trojicu mladića na Viru

Foto: PixabayUz zabrinjavajući porast napada u Zadarskoj županiji, dogodio se još jedan incident na Viru koji je zabrinuo lokalnu zajednicu. Naime, petorica napadača su metalnim palicama napala trojicu mladića hrvatskog porijekla, koji su se vraćali kući nakon izleta na Vir.


Prema riječima mještanke Vira, čiji su podatci poznati našoj redakciji, napad se dogodio u neposrednoj blizini ambulante, gdje su trojica mladića bez ikakvog povoda i upozorenja bili iznenada napadnuti s leđa. Skupina napadača, čiji identitet još nije poznat, nemilosrdno ih je udarala metalnim palicama po glavama, obarajući ih na tlo te nastavljajući cipelariti jednog od njih.


Već nakon prvih udaraca, jedan od mladića je izgubio svijest, dok su drugome nanesene teške razderotine glave i višestruka tjelesna nagnječenja. Treći mladić, srećom, uspio je pobjeći i spasiti se s lakšim ozljedama.


Nasumično prate i napadnu
– Ovaj napad me šokirao. Cijeli život smo posvetili dobrim postupcima, pomaganju, zbrinjavanju i spašavanju, tako da me posebno potreslo što je jedan od napadnutih momaka od najranijeg djetinjstva također aktivno sudjelovao u svim vrstama humanitarnih akcija. Dvojica napadnutih mladića su se jako uplašila, od straha nisu htjeli ni prijaviti incident. Stanovništvo se također boji iznijeti podatke o napadačima.


Ovaj događaj nije izoliran incident na Viru, a takva učestala događanja nisu dobra za lokalnu zajednicu, narušavaju osjećaj sigurnosti. Dakle, riječ je o nekoj lokalnoj ekipi koja nasumično prati momke te ih napadnu u neosvijetljenim ulicama gdje nema prolaznika, ispričala nam je mještanka te se prisjetila da se prošle godine dogodio sličan napad na gotovo istom mjestu.


Mladiću koji je najteže ozlijeđen pružena je hitna medicinska pomoć na mjestu napada i zatim je prevezen u zadarsku bolnicu, a druga dvojica su naknadno upućena u zdravstvenu zaštitu. PU zadarska odmah je obaviještena o ovom događaju i provodi izvide i postupanja kako bi pronašla i privela napadače.


Kriminalističko istraživanje


– U tijeku je kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela teška tjelesna ozljeda u pokušaju. Radi se o događaju od 19. srpnja koji se dogodio na Viru kada je ozljede zadobio hrvatski državljanin u dobi od 26 godina. Prema zaprimljenoj bolničkoj prijavi, radi se o ozljedama koje su konstatirane kao lakše tjelesne ozljede.


Događaj je u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom okvalificiran kao teška tjelesna ozljeda u pokušaju i policija provodi izvide, a po okončanju ćemo izvijestiti javnost, izjavila je Sonja Šimurina iz PU zadarske.


Dakle, ovo nije prvi incident ovakve vrste na otoku Viru. Prema riječima mještanke, iz Turističke zajednice Općine Vir ističu da svakodnevno zaprimaju po nekoliko sličnih pritužbi o nasilju i napadima. Stanovnici i posjetitelji otoka sve su zabrinutiji zbog sigurnosti i traže hitne mjere kako bi se spriječili incidenti.