Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

PU ZADARSKA

Ovjerio lažnu dokumentaciju prometne nesreće

Autor: ZL

09.12.2022. 09:40
Ovjerio lažnu dokumentaciju prometne nesreće

Foto: PU zadarskaPolicijski službenici Postaje granične policije Gračac dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva hrvatska državljanina u dobi od 35 i 31 godinu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ovjeravanje neistinitog sadržaja.


Naime, 29. kolovoza 2022. godine u jutarnjim satima u Gračacu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je izazvao vozač automobila Volkswagen Transporter, gospićkih registracijskih oznaka, nakon čega se 35-godišnjak, na poticaj 31-godišnjeg vozača, koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i pod zabranom, policijskim službenicima predstavio kao osoba koja je upravljala automobilom koji je sudjelovalo u prometnoj nesreći o čemu su policijski službenici sastavili odgovarajuću dokumentaciju.


U namjeri dovođenja nadležnog tijela u zabludu, svojim vlastoručnim potpisima ovjerio je dokumentaciju prometne nesreće, iako je znao da ovjeravaja neistinite tvrdnje, odnosno da 35-godišnjak nije sudjelovao u prometnoj nesreći kao vozač automobila.
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv 35-godišnjaka je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Gospiću zbog kaznenog djela Ovjeravanje neistinitog sadržaja te je protiv 31-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog poticanje na počinjenje kaznenog djela.


Također, protiv 31-godišnjaka se nadležnom sudu podnosi Optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja.