Nedjelja, 16. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

krala 14 godina

Oštetila trgovačko društvo na zadarskom području za gotovo 164 tisuće eura!

Autor: K.E.

29.08.2023. 15:00
Oštetila trgovačko društvo na zadarskom području za gotovo 164 tisuće eura!

Foto: PixabayPolicijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom proveli su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjom hrvatskom državljankom u svezi kaznenih djela protiv gospodarstva.


Sumnja se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na zadarskom području u proteklom razdoblju od 2008. do 2022. godine u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi nalagala podizanje ili osobno podizala novac sa računa društva, koji je prikazivala kao pozajmice, od kojih je dio sredstava vraćen, a dio je zadržala za sebe.


Na taj način trgovačkom društvu je pričinjena je materijalna šteta u iznosu od preko 164 tisuće eura. Nadalje sumnjiči ju se da poslovnu dokumentaciju trgovačkog društva nije vodila sukladno pozitivnim propisima za računovodstvo..
Po dovršenom, kriminalističkom istraživanju protiv osumnjičene se nadležnom državnom odvjetništvu podnose kaznene prijave zbog Zlouporabe u gospodarskom poslovanju i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.