Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

izbjegnuta tragedija

Osmero labinskih maturanata još je u bolnici, policija objavila detalje nesreće

Autor: Portal NL

27.05.2023. 12:17
Osmero labinskih maturanata još je u bolnici, policija objavila detalje nesreće

Foto: Saša Miljević/PIXSELLPolicijska uprava istarska oglasila se jutros o prometnoj nesreći kod Labina u kojoj je prilikom prevrtanja prikolice traktora ozlijeđeno šesnaest maturanata. Utvrđeno je da je traktorom upravljao maloljetnik, vjerojatno jedan od maturanata.


“Policijski službenici obavili su očevid na mjestu nesreće te su utvrdili da se nesreća dogodila kada je maloljetnik, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, upravljao traktorom, pulske registracijske oznake, na koji je bila pridodana prikolica, također pulske registracijske oznake.


Dolaskom do oštrog zavoja i nizbrdice, vozač je iz zasad neutvrđenog razloga traktorom prešao na suprotnu stranu ceste, a potom je izašao izvan kolnika i nastavio kretanje prema naprijed, nakon čega je probio zaštitnu ogradu i sletio niz padinu.

Pritom se prikolica odvojila od traktora i prevrnula, a 15 putnika ispalo je iz prikolice i zadobilo ozljede”, priopćila je danas policija.


Osim putnika, ozljede je zadobio i maloljetnik koji je upravljao traktorom, a svima je liječnička pomoć pružena na mjestu događaja, nakon čega je 14 osoba medicinski zabrinuto u pulskoj bolnici, a dvije osobe prevezene su u riječku bolnicu.


HRT je jutros javio kako je osmero maturanata još uvijek hospitalizirano. Šestero ih je dosad otpušteno na kućno liječenje.


“Troje učenika teže je ozlijeđeno. Učenik koji je imao rane prsišta, operiran je i dobro je. Učenik s prijelomom gležnja i ruke operiran će biti tijekom dana. Za trećeg ozlijeđenog najvjerojatnije neće biti potreban nikakav operativni zahvat”, rekli su u bolnici.