Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Predan pritvorskom nadzorniku

Opet priveden 29-godišnjak koji je zalio Radetu. Ovaj put je - prouzročio požar

Autor: T.P.

22.02.2024. 19:15
Opet priveden 29-godišnjak koji je zalio Radetu. Ovaj put je - prouzročio požar

Foto: SDPZadranin F. Š. (29), koji je u petak tekućinom nepoznatog sadržaja zalio Daniela Radetu, u utorak je pušten na slobodu uz zabranu približavanja i komuniciranja s napadnutim SDP-ovcem. Budući da je priznao djelo, na slobodi je trebao čekati dovršetak postupka i kaznu koja prema zakonskim odredbama može iznositi od 700 do četiri tisuće eura ili počinitelj može biti kažnjen kaznom zatvora do 30 dana. Međutim, kako neslužbeno saznajemo, nije mogao dugo bez policije. Danas je opet uhićen, ali ovaj put zbog – požara.


– Policijski službenici Policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje u svezi izbijanja požara u Ugljanskoj ulici u Zadru, koji je namjerno izazvan u ranojutarnjim satima 21. veljače 2024. godine. Naime, provedenim očevidom na mjestu događaja utvrđeno je kako je požar izbio uslijed djelovanja toplinske energije otvorenog plamena ili dijelova gorive tvari na kontejnerima za otpad u Ugljanskoj ulici koji su u potpunosti izgorjeli, dok je požarom zahvaćena drvarnica te dijelovi fasade zgrade, vanjska jedinica klima uređaja, telefonski kabel i prozori na zgradi u Molatskoj ulici. U požaru je na štetu pravnih osoba te stanara zgrade nastala zasad neutvrđena materijalna šteta.
Sumnja se kako je požar izazvao 29-godišnjak, koji je jučer uhićen te priveden u prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog kaznenog djela Dovođenja u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.  Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 29-godišnjak je danas predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru, izvijestili su iz PU zadarske.