ponedjeljak, 15. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

odluka županijskog suda

Obojici policajaca iz Like osumnjičenih za silovanje određen istražni zatvor

Autor: Hina

31.08.2023. 15:41
Obojici policajaca iz Like osumnjičenih za silovanje određen istražni zatvor

Foto: Ilustracija/NLDvojici ličko-senjskih policajaca određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog bojazni od utjecanja na svjedoke u istražnom postupku po kaznenoj prijavi za silovanje, saznaje se na Županijskom sudu u Karlovcu. Prema riječima sutkinje istrage Elme Kaleb Mamić, zahtjevu ŽDO-a je udovoljila po zahtjevu za bojazan od utjecaja na svjedoke, no ne i zbog bojazni od ponavljanja kaznenog djela.


Iako se očekuju žalbe, obojica za sada idu u zatvor u Gospiću. Kako Hina saznaje navodno se silovanje dogodilo 29. ovog mjeseca, Osumnjičenici su se  na istražnom ročištu na ŽDO-u branili aktivnim iznošenjem obrane,


Prema riječima glasnogovornice Ličko-senjske Policijske uprave obojica policajaca su danas udaljeni iz službe zbog sumnje da su počinili kazneno djelo protiv spolne slobode na štetu žene koja ih je prijavila.
PU je također izvijestila da su zbog sumnje da su počinili težu povredu službene dužnosti u postupku utvrđivanja njihove disciplinske odgovornosti, no da o događaju ne mogu dati više informacija „s ciljem zaštite žrtve od sekundarne viktimizacije“.


Ranije danas su Ministarstvo unutarnjih poslova i PU “ovakvo ponašanje najoštrije osudili”, da je to „izolirani slučaj“, ali da ipak „nanosi ogromnu štetu svima u policiji koji  koji profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao na dobrobit svih građana“.


Posebno su istaknuli važnost činjenice da je „žrtva zadržala povjerenje u policiju i slučaj prijavila upravo Policijskoj upravi ličko-senjskoj, nakon čega su provedene sve potrebne mjere i radnje kriminalističkog istraživanja“.


Mediji prenose neslužbene informacije da su dvojica policajaca 33-godišnju ženu silovali u automobilu u nepoznato vrijeme tijekom ovog mjeseca, te da su jedan dvadeset, a drugi deset godina u policiji.