ponedjeljak, 27. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

UPALI U ZASJEDU

Novinar La Repubblice ubijen u Ukrajini

Autor: Hina

26.04.2023. 19:44
Novinar La Repubblice ubijen u Ukrajini

Foto: ReutersUkrajinski novinar koji je radio kao lokalni suradnik talijanskog dnevnog lista La Repubblice ubijen je hitcem iz snajpera na jugu Ukrajine, a njegov talijanski kolega je ranjen, piše list u srijedu.


“Naš dopisnik Corrado Zunino i njegov kolega Bogdan Bitik upali su u zasjedu koju su danas postavili ruski snajperisti u predgrađu Hersona, na jugu Ukrajine”, navodi list.


“Bogdan Bitik nažalost nije preživio: iza njega su ostali supruga i sin. Corrado, koji je ranjen u rame, primljen je u bolnicu u Hersonu”, dodaje dnevnik.


Tijelo još nije izvučeno
Dvojica novinara koja su redovito izvještavala o sukobu nakon ruske invazije, nosili su neprobojni prsluk s oznakom “presse”, ističe list. Bili su blizu glavnog mosta u Hersonu.


“Pogodili su nas. Vidio sam Bogdana na tlu, nije se micao. Dozivao sam ga, ali nije odgovarao. Puzao sam da se odmaknem od vatrene linije i trčao dok nisam naišao na civilni automobil. Krvario sam, oni su me prevezli u bolnicu”, posvjedočio je talijanski reporter.


Tijelo njegova ukrajinskog kolege još nije izvučeno zbog prisutnosti ruskih snajpera, piše list. Talijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani rekao je da njegove službe i talijansko veleposlanstvo u Kijevu organiziraju povratak Corrada Zunina u Italiju.