Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

POLICIJA UPOZORAVA

NE ODGOVARAJTE! Po Zadarskoj županiji kruže lažne poruke koje su pokušaj prijevare

Autor: K.E.

04.03.2024. 14:54
NE ODGOVARAJTE! Po Zadarskoj županiji kruže lažne poruke koje su pokušaj prijevare

Foto: PU zadarskaProteklih dana je na veći broj adresa elektroničke pošte različitih primatelja na području Policijske uprave zadarske dostavljena lažna poruka u kojoj se nepoznata osoba predstavlja kao rukovoditelj organizacijske jedinice Uprave kriminalističke policije te navodi kako je primatelj poruke osumnjičen za više različitih kaznenih djela i traži od primatelja da odgovori na poruku, a sve s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi.


Obavještavamo građane kako se radi o tzv. „phishing“ kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati.


U svakom slučaju ako ste zaprimili elektroničku poruku koju niste očekivali te vam je pošiljatelj nepoznat, a sadržaj poruke sumnjiv, obavezno provjerite vjerodostojnost poruke koristeći drugi komunikacijski kanal. Savjetujemo da nikad ne otvarate sumnjive privitke i ne odgovarate na neočekivane poruke.
Više informacija o različitim oblicima internetskih prijevara te savjete kako se zaštiti možete pronaći na internetskim stranicama policije i na YouTube kanalu MUP-a.