Nedjelja, 4. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

VIKEND u prometu

Na zadarskim otocima četiri vozača vozila neregistrirane automobile i motocikle

Autor: K.E.

20.03.2023. 14:56
Na zadarskim otocima četiri vozača vozila neregistrirane automobile i motocikle

Foto: Arhiva ZL/Filip BralaU petak, 17. ožujka u 15.45 sati u Gračacu u Ulici Nikole Turkalja, policijski službenici Postaje granične policije Gračac su iz prometa isključili 49-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,83 promila upravljao kombijem Iveco bez registarskih oznaka, bez važeće prometne dozvole te bez važeće police osiguranja vozila.


Istog dana oko 19.45 sati na lokalnoj cesti 63032, 76-godišnjak je upravljao neregistriranim traktorom iz pravca Gračaca prema Kijanima. Nije se kretao sredinom svoje prometne trake te traktorom izašao izvan kolnika gdje se prevrnuo.


U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a kod vozača je alkotestiranjem  utvrđena koncentracija od 1,35 g/kg. Također je utvrđeno kako je traktoru isteklo važenje prometne dozvole te police osiguranja vozila.
Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu, protiv oba vozača pokreću se prekršajni postupci.


Tijekom kontrole prometa za vikend, na prometnicama na zadarskim otocima policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar su prekršajno sankcionirali četiri vozača koji su u prometu sudjelovali s vozilima bez tehničkog pregleda i važeće police osiguranja vozila, 48-godišnjaka koji je upravljao motociklom Tomos bez registarskih oznaka, 48-godišnjaka koji je upravljao automobilom Nissan bez registarskih oznaka, 32-godišnjaka koji je upravljao automobilom Volkswagen zadarskih registarskih oznaka te 52-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao motociklom Kymco bez registarskih oznaka.


Vozači su po zaticanju isključeni iz prometa te su protiv njih, nadležnom sudu podneseni Optužni prijedlozi.