Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

MAŠKARE ZASIJENILA TUČNJAVA

Na Virskim maškarama pale šake: U neredu sudjelovali predsjednik Vijeća i predsjednik općinskog HDZ-a!

Autor: Toni Perinić

20.02.2023. 13:11
Na Virskim maškarama pale šake: U neredu sudjelovali predsjednik Vijeća i predsjednik općinskog HDZ-a!

Foto: Toni PerinićVeselje, ples i zabavu virskih maškara jučer je zasjenila tučnjava između više aktera, među kojima su i politički angažirane osobe s tog otoka. Naime, prema informacijama s kojima raspolažemo, u tučnjavi unutar maškaranog šatora sudjelovao je predsjednik Virskog HDZ-a Ante Bašić te još jedna osoba, odnosno brat predsjednika Vijeća Josipa Bašića, a šaku u glavu “pokupio” je i direktor Vir zaštite te predsjednik BK Vir Darko Bašić.


S obzirom na to da je navedeni slučaj tek naveden u jutrošnjem policijskom izvješću, kontaktirali smo Sonju Šimurina iz PU zadarske za više detalja, a ona nam je potvrdila kako je policija sinoć oko 20 sati uistinu intervenirala na Viru u svezi narušavanja javnog reda i mira te kako će više informacija biti poznato uskoro, s obzirom na to da su u tijeku izvidi.


Kontaktirali smo i načelnika Marina Radovića, koji je bio prisutan na mjestu događaja. Kako nam je u razgovoru naveo, predsjednik Vijeća Josip Bašić pokrenuo je obračun, ne želeći platiti račun za piće.
– Sinoć u večernjim satima okupio sam se s prijateljima i kolegama na Virskim maškarama da se malo proveselimo i razonodimo, a na kraju krajeva da podržimo organizaciju. Atmosferu je oko 20 sati narušio predsjednik Vijeća Josip Bašić, koji je u pratnji svog brata odbio platiti račun za piće te je zgužvao isti i bacio ga u lice zamjeniku direktora Vir turizma.


Također, on i brat su vrijeđali konobara, dobivajući mu raznorazne uvrede. Čak je brat u jednom trenutku nasrnuo na njega, a ovaj ga je u afektu odgurnuo i udario, navodi Radović, ističući kako su u tom trenutku reagirali zaštitari Vir zaštite, koji su braću Bašić udaljili iz šatora.


– Nedugo zatim, stigao je i predsjednik Virskog HDZ-a Ante Bašić te prvi rođak predsjednika Vijeća. On se na početku normalno razgovarao s direktorom Vir zaštite Darkom Bašićem, da bi ga nakon nekog vremena udario u glavu. On je pao na pod, a uskoro je i stigla policija. Oni se ni tad nisu smirili, već su stvarali nered i službenim osobama, prepričao je načelnik, koji je također osudio nasilje koje se dogodilo.


Također, prema riječima Radovića, Ante Bašić i brat predsjednika Vijeća završili su u pritvoru. Komentar o navedenom događaju zatražili smo i od predsjednika Vijeća Josipa Bašića, koji nije odgovorio na naš telefonski poziv.