Četvrtak, 28. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Prevarant

Na Pagu dogovorio gradnju kuće, uzeo 50 tisuća eura pa jednostavno nestao

Autor: Portal ZL

23.05.2023. 10:56
Na Pagu dogovorio gradnju kuće, uzeo 50 tisuća eura pa jednostavno nestao

Foto: Igor Kralj/PIXSELLTijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske  evidentirana je teška krađa, narušavanje javnog reda i mira te pet prometnih nesreća s materijalnom štetom.


Policijski službeni odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za kaznena djela protiv gospodarstva.


Naime, sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na širem zadarskom području, u rujnu 2022.godine zaključio ugovor o gradnji objekta na području Paga s obveznim rokom dovršetka izvođenja radova do svibnja 2023. godine, da bi potom s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi izradio račun s neistinitim podacima o izvedenim radovima na gradilištu koji je dostavio 52-godišnjem naručitelju.
Temeljem izdanog računa o navodnim radovima na gradilištu, na račun trgovačkog društva naručitelj je prošle godine uplatio novčani iznos od 50 tisuća eura, a da na gradilištu nisu započeti radovi niti mu je vraćen uplaćeni novčani iznos.


Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, protiv 45-godišnjaka se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog kaznenih djela Prijevara u gospodarskom poslovanju i Krivotvorenje službene ili poslovne isprave.


Osumnjičeni za krađu bicikla


Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjakom, kojeg  se sumnjiči za krađu. Naime, njega se sumnjiči da je 21. svibnja oko 19 sati na području mjesta Zaton otuđio bicikl u vlasništvu 62-godišnjeg njemačkog državljanina.


Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.Tijekom vikenda, od 19 do 22. svibnja u Zadru, u Ulici Ivana Gundulića nepoznati počinitelj je provalio u drvarnicu, odakle je otuđio tri bicikla 46-godišnjeg vlasnika te bicikl 22-godišnje vlasnice.  Materijalna šteta iznosi preko tisuću eura, a u tijeku je kriminalističko istraživanje u svezi kaznenog djela teške krađe.