Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

policijsko izvješće

Na Boriku krađa dva električna bicikla, a na Bilom brigu narušavanje javnog reda i mira

Autor: K.E.

06.03.2023. 10:06
Na Boriku krađa dva električna bicikla, a na Bilom brigu narušavanje javnog reda i mira

Foto: Ilustracija

U posljednja dva mjeseca na Boriku u Zadru nepoznati počinitelj je provalio u jedrilicu u vlasništvu 48-godišnjaka,  odakle je otuđio dva električna bicikla.


Materijalna šteta biti će naknadno utvrđena, a protiv nepoznatog počinitelja se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teške krađe.


Prometni recidivist narušavao javni red


Nakon narušavanja javnog reda i mira u Zadru na Bilom brigu u ugostiteljskom objektu, a potom i u Poličniku u trgovini te počinjenih prometnih prekršaja, 43-godišnji hrvatski državljanin uz Optužni prijedlog, jučer je  prepraćen na kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 13 dana.


Naime, 43-godišnjak je u subotu, 04. ožujka u Zadru na predjelu Bilog briga u ugostiteljskom objektu na naročito drzak način narušavao javni red i mir, na način da je unutar objekta bacio staklenu čašu koja je pogodila 40-godišnjaka i pri tom ga lakše ozlijedio.


Nakon čega se 43-godišnjak udaljio iz ugostiteljskog objekta, a ozlijeđenom muškarcu  je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici u Zadru. Potom, oko 21 sati 43-godišnjak je u Poličniku u trgovini, pod vidljivim utjecajem alkohola vrijeđao trgovkinju te porušio razne artikle na pod trgovine, a potom ispred trgovine verbalno i fizički napao 30-godišnjaka, nakon čega se udaljio.


Nedugo potom, oko 21.20 sati u Poličniku u prometu je zatečen 43-godišnjak kako prije položenog vozačkog ispita, upravlja automobilom Opel zadarskih registarskih oznaka. Vozač se oglušio na svjetlosne i zvučne naredbe policijskih službenika te nastavlja vožnju po mjestu Poličnik. U jednom trenutku zaustavlja automobil te pješice bježi.


Policijski službenici su ga ubrzo sustigli i uz uporabu sredstava prisile priveli u prostorije policije gdje je odbio alkotestiranje i test na droge.