Četvrtak, 30. studenog 2023

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

36-godišnjak

Muškarac uhićen za seriju krađa po Zadru

Autor: K.E.

20.09.2023. 10:10
Muškarac uhićen za seriju krađa po Zadru

Foto: Ilustracija/Vedran Karuza

Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za počinjenje imovinskih kaznenih djela.


Sumnja se da je 11./12. kolovoza 2023. godine u Zadru, u ulici Akcije Maslenica provalio u ugostiteljski objekt u sklopu trgovačkog centra, odakle je otuđio novac te da je 11. rujna u Zadru na Bulevaru provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu 44-godišnje vlasnice odakle je također otuđio novac kao i da je istog dana u ugostiteljskom objektu u ulici Ivana Lucića otuđio novčanik 45-godišnje vlasnice.


Nadalje, sumnjiči ga se kako je 13. rujna u ulici Antuna Gustava Matoša u Zadru, provalio u ugostiteljski objekt 40-godišnjeg vlasnika, a potom i u ugostiteljski objekt na Obali kneza Domagoja, odakle je iz unutrašnjosti oba objekta otuđio novac.


Također ga se sumnjiči da je 12. rujna u Poljicima pokušao provaliti u trgovinu u vlasništvu trgovačkog društva.


Sveukupna materijalna šteta pričinjena se procjenjuje na preko 9 000 eura, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 36-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava.