Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

UŽAS U BRINJU

Muškarac će odgovarati za mučenje i ubijanje svog psa

Autor: Hina

27.04.2023. 15:05
Muškarac će odgovarati za mučenje i ubijanje svog psa

Foto: PixabayVlasnika (45) psa iz Brinja policija sumnjiči za kazneno djelo “ubijanje i mučenje životinja”, jer je u srijedu hicem iz puške usmrtio svog psa i lešinu odbacio u prirodu, priopćila je ličko-senjska policija.


Prema policijskim saznanjima pas je pobjegao iz kaveza i vlasnika lakše ozlijedio pa je vlasnik otišao po pušku iz sefa i usmrtio psa u dvorištu obiteljske kuće.   Vlasnika sumnjiče i da je lešinu psa stavio u automobil, odvezao do šume i odbacio u prirodu.


Glasnogovornica policijske uprave iz Gospića Maja Brozičević Hini je kazala da je policija o događaju dobila dojavu građana.


Dostavljena kaznena prijava
Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno da je pas ubijen jednim hicem te da lešina nije bila propisno zbrinuta. Policija je o tome izvijestila veterinarsku inspekciju i lešinu je na kraju zbrinula tvrtka registrirana za sakupljanje životinjskih lešina i njihovo uništavanje.


Protiv Brinjanina je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena kaznena prijava za ubijanje i mučenje životinja. Kazneni zakon propisuje zatvorsku kaznu do godine dana osobi koja “usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama”.