Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

OPASNA VOŽNJA

Motociklist poginuo na Krku. Policija objavila detalje prometne nesreće

Autor: Šarlota Brnčić

24.05.2024. 13:53
Motociklist poginuo na Krku. Policija objavila detalje prometne nesreće

Foto: Ilustracija/NLU prometnoj nesreći što se sinoć dogodila oko 19.45 sati na području otoka Krka smrtno je stradao 42-godišnji vozač motocikla. Riječ je o državljaninu Sjeverne Makedonije koji se motociklom, riječkih registracijskih oznaka, kretao državnom cestom 102 u blizini raskrižja za mjesto Vrh, a u smjeru grada Krka.


Očevidom je utvrđeno kako je do nesreće došlo kada je 42-godišnjak u zavoju nepropisno pretjecao automobil, slovenskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 66-godišnji slovenski državljanin, a budući da je tada nailazio auto iz suprotnog smjera, naglo se vraćao u traku kretanja te udario bočno u navedeno slovensko vozilo.


Pri tome je izgubio nadzor nad motociklom i sletio izvan kolnika te potom udario u betonski rubnik i u kamenje uz cestu pa nastavio kretanje u klizanju motociklom dok se nije zaustavio na metalnom stupu.
Od jačine udarca motociklist je pao na tlo s motorom i zbog zadobivenih ozljeda, nažalost, preminuo na mjestu događaja.


Zbog očevida promet se dionicom DC 102 do 20.40 sati odvijao jednim prometnim trakom, a nakon toga je do 22 sata dionica bila zatvorena za sav promet te su vozila usmjerena na alternativne pravce.