Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

ČEKA IH SUĐENJE

Mladići uhvaćeni s drogom i alkoholom, krenuli na utakmicu u Split

Autor: Portal ZL

05.04.2024. 16:00
Mladići uhvaćeni s drogom i alkoholom, krenuli na utakmicu u Split

Foto: IlustracijaPolicijski službenici Policijske uprave zadarske su jučer, 4. travnja 2024. godine na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru, uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja doveli dva hrvatska državljanina u dobi od 22 i 23 godine, dok se protiv drugog 22-godišnjeg hrvatskog državljanina, nadležnom sudu podnosi optužni prijedlog.


Naime, policijski službenici su u srijedu, 3. travnja u 16 sati, tijekom osiguranja prolaska navijačkih skupina u pravcu Splita, na autocesti A1 nedaleko od odmorišta Nadin-jug zaustavili automobil gospićkih registarskih oznaka u kojem su se nalazile četiri mlađe muške osobe koji su se u svojstvu navijača jedne navijačke skupine, kretali u pravcu Splita u namjeri prisustvovanja športskom natjecanju.


Daljnjim postupanjem utvrđeno je da je vozilom upravljao 22-godišnjak koji je odbio ponuđen test na droge dok je od njega oduzeto oko 13 grama marihuane te dvije ručno spravljene cigarete s oko 3 grama marihuane.
Nadalje, 23-godišnjem putniku je alkotestiranjem utvrđena koncentracija od 0,63 g/kg alkohola, dok je 22-godišnjem putniku utvrđena manja koncentracija alkohola u organizmu te je kod njega pronađena boca alkoholnog pića.


Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja su 22-godišnji vozač, zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, i 23-godišnji putnik zbog počinjenog prekršaja iz čl. 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o osobnoj iskaznici, dovedeni na nadležni sud u Zadru.


Protiv 22-godišnjeg putnika Općinskom sudu u Zadru podnosi se optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl.4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.


Tijekom kriminalističkog istraživanja, četvrtoj osobi, putniku u vozilu, nisu utvrđeni elementi protupravnog ponašanja.