Srijeda, 7. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

pu zadarska

Kod Šopota automobilom usmrtio divlju svinju

Autor: K.E.

09.03.2023. 09:41
Kod Šopota automobilom usmrtio divlju svinju

Foto: Arhiva

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave zadarske  evidentirano je 1 narušavanje javnog reda i mira te 6 prometnih nesreća s materijalnom štetom.


Jučer, 08. ožujka oko 05 sati na državnoj cesti D-27 na području Šopota, 21-godišnjak je upravljao automobilom zadarskih registracijskih oznaka, te udario u divlju svinju koja je na mjestu događaja uginula.  Na automobilu je nastala materijalna šteta. Brigu o uginuloj divljači preuzelo je nadležno lovačko društvo.


Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, upozoravamo vozače da na cestama izvan naselja obrate maksimalnu pozornost na pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti.


Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama,  ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.