Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

UHVAĆEN PIROMAN

Kazneno prijavljen zbog izazivanja požara na čak 33 spremnika za otpad

Autor: Šarlota Brnčić

22.01.2023. 14:23
Kazneno prijavljen zbog izazivanja požara na čak 33 spremnika za otpad

Foto: PU splitsko dalmatinskaPolicijski službenici Prve policije postaje Split dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim muškarcem kojeg su u četvrtak navečer uhitili i doveli u službene prostorije nakon što je u Bihaćkoj ulici u Splitu oko 23.30 sati izbio požar na plastičnom kontejneru.


“Obzirom da smo u posljednje vrijeme na području Splita evidentirali više požara na različitim lokacijama, jedna od zadaća na koju su policijski službenici bili usmjereni, bila je utvrđivanje identiteta i pronalazak osobe ili osoba koji su izazvali navedene požare.


U svakom evidentiranom događaju provodili smo istraživanje, prikupljali dokaze, radili analize, a sve kako bi utvrdili identitet počinitelja. Jedna od mjera i radnji bila je i intenzivniji obilazak područja centra grada i opservacija područja, koja je na kraju i rezultirala uhićenjem muškarca”, priopćeno je iz PU splitsko-dalmatinske.
Policijski službenici su tijekom večeri u četvrtak bili nazočni na terenu i uz ostale zadaće obilazili i mjesta gdje su smješteni spremnici.


U jednom trenutku zaprimili su dojavu kako je u Bihaćkoj ulici u Splitu izbio požar na plastičnom kontejneru, a neposredno prije toga uočen je nepoznati muškarac koji je nakon ubacivanja nepoznatog predmeta u spremnik, pobjegao. Policijski službenici su ga ubrzo pronašli i doveli u službene prostorije.


Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 47-godišnji muškarac u vremenskom periodu od 05. studenog 2022 do 19. siječnja 2023. godine na području grada Splita počinio dva produljena kaznena djela oštećenje tuđe stvari, opisano u čl. 235 st. 1. u svezi stavka 52.


Kaznenog zakona, ukupno 21 kazneno djelo, na način da je oštetio, izobličio i učinio neuporabljivim spremnike za otpad u vlasništvu pravne osobe pa je time ostvario produljeno kazneno djelo protiv imovine-oštećenje tuđe stvari- opisano u čl. 235 st. 1. u svezi stavka 52. Kaznenog zakona na štetu pravne osobe pričinivši materijalnu štetu u iznosu od 5766,55 eura.


Uz kaznenu prijavu 47-godišnjak je predan pritvorskom nadzoniku.