ponedjeljak, 26. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

PROMETNA NESREĆA

Jedna osoba poginula, a šest ozlijeđeno u nesreći kod Vinkovaca

Autor: Hina

14.10.2023. 12:50
Jedna osoba poginula, a šest ozlijeđeno u nesreći kod Vinkovaca

Foto: Filip Brala/PIXSELLU prometnoj nesreći koja se u petak navečer dogodila na državnoj cesti Vinkovci-Županja ozlijeđeno je šest osoba među kojima i 37-godišnji putnik u jednom od vozila koji je od posljedica ozljeda preminuo u vinkovačkoj bolnici, izvijestila je u subotu PU vukovarsko-srijemska.


Policija navodi kako se prometna nesreća dogodila u trenutku uključivanja 38-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registarskih oznaka u promet na D2 s nerazvrstane ceste, a da pritom nije propustio vozila koja su se kretala tim kolnikom te nije poštivao zabranu pretjecanja. Udario je u osobni automobil austrijskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnjak, a od siline udara vozilo stranih registarskih oznaka sletjelo je s kolnika u odvodni kanal.


Policajci kod 21-godišnjeg vozača, nakon provedenog ispitivanja, nisu utvrdili prisutnost alkohola u organizmu, dok je 38-godišnjaku u zdravstvenoj ustanovi primijenjen postupak vađenja uzoraka krvi i uzimanja urina za analizu radi utvrđivanja koncentracije alkohola i drugih supstanci.
Lakše ozljede zadobio je 38-godišnji vozač, no putnik u automobilu, 37-godišnjak, nakon što mu je zbog zadobivenih tjelesnih ozljeda ukazana liječnička pomoć, preminuo je u vinkovačkoj Općoj županijskoj bolnici, a 44-godišnja putnica teško je tjelesno ozlijeđena.


21-godišnjem vozaču te njegovim suputnicima, 22- i 23-godišnjacima, je također ukazana medicinska pomoć u Općoj županijskoj bolnici u Vinkovcima te je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni.


Tijekom očevida prometne nesreće za promet je bila zatvorena dionica državne ceste broj D55. Protiv 38-godišnjeg vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava, navode iz policije.