Četvrtak, 8. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

hotel sport

Istjecao gazolin unutar balona teniskog terena u sklopu hotela

Autor: Šarlota Brnčić

27.01.2023. 09:30
Istjecao gazolin unutar balona teniskog terena u sklopu hotela

Foto: Mislav KlanacHrvatska vatrogasna zajednica izvijestila je kako je sinoć, u 23.10 sati, ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio dojavu o istjecanju plina u Ivanić – Gradu. Radilo se o istjecanju gazolina unutar balona teniskog terena u sklopu hotela “Sport”.


Mjerenjem koncentracije plina unutar balona vatrogasci su utvrdili prisutnost od 100 % te je isključena struja na najkritičnijim mjestima.


Daljnjim mjerenjem utvrđeno je kako vrijednosti prisutnog plina ne opadaju te se pristupilo rezanju otvora na balonu kako bi se prostor ventilirao. Iz sigurnosnih razloga evakuirani su gosti hotela, a policija je zatvorila Etansku cestu za promet. Prema trenutno dostupnim podacima nema ozlijeđenih osoba.
Na mjesto događaja pozvani su djelatnici Plinacro-a koji su pronašli pumpnu stanicu na kojoj dolazi do istjecanja gazolina te je isključena struja na istoj. Na tehničkoj vatrogasnoj intervenciji bilo je angažirano kumulativno 12 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz JVP Ivanić-Grad.


Intervencija vatrogasaca je još u tijeku te su na mjestu događaja na dežurstvu dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom iz JVP Ivanić-Grad.