Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

MCGP KLEK

Graničnom kontrolom pronađeno više tisuća komada tableta, uhićen Kosovar

Autor: Šarlota Brnčić

05.03.2023. 15:00
Graničnom kontrolom pronađeno više tisuća komada tableta, uhićen Kosovar

Foto: PU dubrovačko neretvanskaUlaznoj graničnoj kontroli na MCGP Klek u 23.10 sati pristupilo je osobno vozilo njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 41-godišnji državljanin Kosova.


Graničnom kontrolom, koju su policijski službenici Postaje granične policije Metković zajednički obavili s djelatnicima carine, pronađeno je 39 komada lijeka Diazepam i četiri plastična omota u kojima se nalazilo još 3485 komada tableta okruglog oblika, različitih boja.


Budući vozač policiji i carini nije dao objašnjenje o porijeklu tableta, niti je za njih pokazao liječničku dokumentaciju, sve pronađene tablete su uz potvrdu oduzete, a vozač je uhićen zbog sumnje u nezakonitu prodaju tableta koje se nalaze na popisu droga.
Kriminalističkim istraživanjem je potvrđeno kako se radi o tabletama koje se nalaze na popisu droga, kao i da su bile namijenjene daljoj nelegalnoj preprodaji.


Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama osumnjičeni 41-godišnjak je, uz kaznenu prijavu, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.