Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA

Građanin dragovoljno predao cijeli arsenal oružja

Autor: K.E.

30.11.2023. 10:28
Građanin dragovoljno predao cijeli arsenal oružja

Foto: Ilustracija/PU zadarska

Nakon što je jučer građanin policiji predao tri ručne bombe, drugi građanin je dragovoljno predao znatnu količinu streljiva i minsko eksplozivnih sredstava i to 330 komada raznog streljiva, 6 ručnih bombi, 5 pješačkih mina, 2 kom KB-1 tzv. zvončić, 5 komada upaljača za mine te 4 ostala minsko eksplozivna sredstva.


Policijska uprava zadarska ovim putem još jednom zahvaljuje savjesnim građanima na dragovoljnim predajama, a isto tako nadalje pozivamo građane da učine svoje okruženje sigurnijim i da se riješe oružja i streljiva bez ikakvih sankcija.




Naglašavamo da svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, streljivo ili eksplozivne tvari, mogu iste predati policiji i pritom neće snositi nikakve sankcije, odnosno protiv njih se neće pokretati prekršajni niti kazneni postupci.


Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje ili eksplozivne tvari osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 nakon čega će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na njihovu kućnu adresu prikupiti oružje.


Zadranin policiji dragovoljno predao ručne bombe