Subota, 22. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

POLICIJA

Gospićanin predao eksploziv, štapin i detonatore

Autor: Marin Smolčić

06.11.2023. 11:48
Gospićanin predao eksploziv, štapin i detonatore

Foto: IlustracijaPolicijski službenici Policijske postaje Otočac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom s područja Vrhovina zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju. Sumnjiči se da je u srpnju 2023. godine, kao vlasnik i odgovorna osoba u trgovačkom društvu dogovorio sa 62-godišnjakom iz Zadra izradu projektne dokumentacije za kuću i ishodovanje građevinske dozvole, s rokom završetka radova od tri mjeseca od dana potpisivanja ugovora.


Oštećeni 62-godišnjak je nakon potpisivanja ugovora uplatio veći dio novčanog iznosa za dogovorene radove, a trgovačko društvo nije niti  započelo radove, dovodeći u zabludu oštećenog. Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti dostavljena kaznena prijava.


Dobra vijest stigla je iz ličke metropole gde je jučer  građanin u Gospiću dragovoljno predao 1,7 kilograma privrednog eksploziva, 12 metara sporogorećeg štapina i 15 komada detonatorskih kapisla, što je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo i pohranio u skladište do uništenja. Budući je u tijeku nacionalna akcija „Manje oružja-manje tragedija“  ovakvi slučajevi dragovoljnih povrata oružja, streljiva i eksploziva  ne podliježu sankcijama.