Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

PU LIČKO-SENJSKA

Gospićanin kupio skupi radni stroj preko interneta te ostao i bez novca i bez stroja

Autor: Marin Smolčić

20.02.2023. 12:53
Gospićanin kupio skupi radni stroj preko interneta te ostao i bez novca i bez stroja

Foto: Arhiva nlTijekom veljače intenzivirane su prijave građana vezane uz krađe i prijevare provedene putem interneta. Broj  ovakvih slučajeva svakako je veći, ali mnoge žrtve uopće ne prijavljuju ovakve slučajeve jer je riječ o manjim novčanim iznosima, ali  i kako bi prikrili svoju naivnost.


Policijski službenici Policijske postaje Gospić zaprimili su protekloga petka  kaznenu prijavu od oštećenog 45-godišnjaka iz okolice Gospića zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare.


Oštećeni je početkom veljače na internet oglasniku pronašao oglas za kupnju radnog stroja i stupio u kontakt s prodavateljem te je temeljem dogovora uplatio novčani iznos od 11 tisuća eura. Nakon uplate dogovorenog iznosa, nije mu isporučen radni stroj, a osoba sa kojom je dogovorio prodaju više mu se ne javlja na pozive niti na e-mail.
Budući da ovo nije jedini slučaj prijevare kojima su oštećeni građani s područja Policijske uprave ličko-senjske policijski službenici nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja kaznenog djela. Ujedno pozivaju građane na povećani oprez pri korištenju neprovjerenih internetskih sadržaja budući da mogu postati žrtvom prijevara.