Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

pu zadarska

Fizički nasrnuo na javnog službenika

Autor: ZL

01.12.2022. 09:53
Fizički nasrnuo na javnog službenika

Foto: Marin Ančić/IlustracijaPolicijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je sprječavao javnog službenika u obavljanju posla.


Sumnjiči ga se da je u utorak, 29. studenog oko 16.20 sati u Zadru u Ulici Ante Starčevića, na parkiralištu, za vrijeme dok je 37-godišnji javni službenik postupao zbog njegovog nepropisno parkiranog automobila, u namjeri da ga spriječi u obavljanju posla, prijetio te fizički nasrnuo na njega.


Osumnjičenik je uhićen te je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje nakon čega je jučer predan u pritvorsku jedinicu Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava za kazneno djelo Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi, podnesena je nadležnom državnom odvjetništvu.
Policijski službenici Policijske postaje Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u provalu.


Jučer, 30. studenog oko 10.00 sati, postupajući po dojavi da je provaljeno u obiteljsku kuću 41-godišnjaka na Silbi, policijski službenici Postaje pomorske i aerodromske policije su ubrzo u blizini kuće zatekli osumnjičenog te ga doveli u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje.


Kod njega su pronađeni predmeti koji potječu od počinjenja kaznenog djela. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv 47-godišnjaka podnosi se kaznena prijava za kazneno djelo Teške krađe.


Policijski službenici Policijske postaje Pag dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje u kazneno djela krivotvorenja isprava.


Naime, policijski službenici su 30.studenog oko 16.40 sati na državnoj  cesti DC-106 u Pagu u kontroli prometa zaustavili 60-godišnju vozačicu automobila Renault riječkih registracijskih oznaka, na kojem su se nalazile nepripadajuće registracijske oznake. Daljnjom kontrolom utvrđeno je kako je vozačici istekla vozačka dozvola prije više godina, te je u prometu sudjelovala s automobilom kojem je isteklo važenje tehničkog pregleda i prometne dozvole.


Protiv 60-godišnjakinje se državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava, a zbog počinjenih prometnih prekršaja, nadležnom sudu se podnosi optužni prijedlog.


Jučer, 30. studenog u 19.40 sati u Benkovcu u nadzoru prometa policijski službenici su zaustavili automobil Mercedes zadarskih registarskih  oznaka,  kojim je upravljao 44-godišnjak.


Obavljenim nadzorom utvrđeno je da upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i u vrijeme dok mu je na snazi izrečena zabrana upravljanja vozilima „B“ kategorije.


Vozač je uhićen te smješten u službene prostorije policije, nakon čega je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv vozača podnesen Optužni prijedlog nadležnom sudu.