Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

kontrola prometa

Dvojici ponavljača prometnih prekršaja zadarska policija privremeno oduzela vozila

Autor: K.E.

12.02.2024. 15:06
Dvojici ponavljača prometnih prekršaja zadarska policija privremeno oduzela vozila

Foto: IlustracijaPrometna policija je 10. veljače u 20.32 sati u Zadru u Ulici Nikole Šopa za upravljačem automobila šibenskih registarskih oznaka zatekla i kontrolirala 28-godišnjaka koji se kretao jednosmjernom ulicom u zabranjenom smjeru.


Vozač je zaustavljen te tijekom daljnje kontrole utvrđeno je kako vozač upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 0,91 g/kg i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola poništena zbog ranije prikupljenih negativnih bodova, a ponuđeno mu je i testiranje na prisutnost droga, koje je odbio.


Muškarac je uhićen i smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te mu je, sukladno zakonskim odredbama, privremeno oduzet automobil. Zbog počinjenih prometnih prekršaja, vozač je prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.
Danas je na nadležni odjel Općinskog suda u Zadru, uz optužni prijedlog prepraćen i 20-godišnji hrvatski državljanin koji je zaustavljen u kontroli prometa jučer, 11. veljače u 22.00 sati na državnoj cesti DC-08 u mjestu Crno dok je upravljao automobilom zadarskih registarskih oznaka za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije.


Vozač je odbio ponuđeno testiranje na opojna sredstva, nakon čega je uhićen i doveden u službene prostorije policije, dok mu je zbog počinjenih prekršaja privremeno oduzet automobil.