Srijeda, 24. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Propao im plan

Dvojica Mađara smislili opak plan pa pljačkali po obali, ali - završili u zatvoru

Autor: Portal ZL

29.08.2023. 11:08
Dvojica Mađara smislili opak plan pa pljačkali po obali, ali - završili u zatvoru

Foto: Ilustracija/PexelsPolicijski službenici Policijske uprave zadarske, Policijske postaje Zadar u suradnji s drugim policijskim upravama proveli su kriminalističko istraživanje nad državljanima Mađarske u dobi od 49 i 62 godine, koje se sumnjiči za više kaznenih djela imovinskog kriminaliteta. Naime, obojicu stranih državljana se sumnjiči da su po prethodno smišljenom planu u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi došli na obalu te činili kaznena djela na štetu domaćih i stranih gostiju, gdje su na području Zadra, Senja, Splita počinili više kaznenih djela teške krađe na osobito drzak način te krađa na odmaralištima uz autocestu na karlovačkom području. Tako ih se sumnjiči da su 25. kolovoza oko 23 sata u Zadru, na terasi jednog ugostiteljskog objekta na predjelu Poluotoka, na osobito drzak način otuđili torbicu u vlasništvu 40-godišnje hrvatske državljanke, tako da su prišli stolu te prebacili dio svoje odjeće na torbicu koju su skupa s odjećom potom otuđili, čime su je oštetili za oko 500 eura.


Isto tako, sumnjiči ih se da su te večeri , oko 22,30 sati u  Zadru, na isti način u ugostiteljskom objektu u ulici Don Ive Prodana otuđili novčanik na štetu 47-godišnje državljanke Italije. Materijalna šteta pričinjena stranoj gošći iznosi 200 eura. Također ih se sumnjiči da su u travnju u Zadru, u ugostiteljskom objektu u Varoškoj ulici otuđili novčanik 48-godišnjeg poljskog državljanina, čime su ga oštetili za iznos od 200 eura. Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem nad njima, sumnja se da su počinili još 4 kaznena djela na isti način na području Senja, Splita i odmorišta na autocesti A1 na karlovačkom području:


Završili u zatvoru


Tako su  24. kolovoza počinili kazneno djelo teške krađe na osobito drzak način na području grada Senja, gdje su otuđili žensku torbicu njemačke državljanke, a 25. kolovoza  u Splitu,  na terasi jednog ugostiteljskog objekta na štetu 58-godišnjeg stranog državljana su na drzak način otuđili torbicu s novčanikom i mobitelom, ukupne vrijednosti oko 1000 eura. Na kraju, sumnja se da su počinili i dvije krađe na odmorištu autoceste A-1 na karlovačkom području, i to 11. kolovoza, kada su otuđili  torbicu na štetu mađarske državljanke, te je oštetili za oko 3000 eura, te ranije 17. lipnja kada su otuđili torbicu hrvatske državljanke.
U sklopu kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su dana 26. kolovoza 2023.godine uhićeni na području Policijske uprave ličko–senjske te privedeni u službene prostorije policije. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni mađarski državljani su u zakonskom roku uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a potom sucu istrage Županijskog suda u Zadru, koji im je odredio istražni zatvor te su jučer sprovedeni u zatvor u Zadru.