Subota, 15. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

slučaj u automat klubu

Dvojac nepravomoćno osuđen za premlaćivanje zaštitara koji je preminuo od ozljeda

Autor: Hina

07.07.2023. 17:20
Dvojac nepravomoćno osuđen za premlaćivanje zaštitara koji je preminuo od ozljeda

Foto: Sandra Simunovic / PixsellZbog premlaćivanja zaštitara Hrvoja Zanatića (40), koji je od zadobivenih ozljeda preminuo, u petak je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno na tri godine i 10 mjeseci osuđen Arijan Bafti (23), a Martin Perhot (24) na tri godine i šest mjeseci. Bafti i Perhot oslobođeni su plaćanja troškova postupka, a u kaznu im je uračunato vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 3. rujna 2022. godine, doznaje se na sudu.


Obojica okrivljenika, optužena za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom,  izrazila su kajanje i žaljenje zbog djela koje ime se stavlja na teret.


Prema optužnici, podignutoj početkom ožujka ove godine, Bafti i Perhot teretili su se da su 3. rujna 2022. u 4,30 sati, u automat klubu u Lastovskoj ulici u zagrebačkom Trnju, postupali s nakanom da nanesu teške tjelesne ozljede Zanatiću koji je radio kao zaštitar u klubu.
Nakon što se Bafti neprimjereno ponašao u klubu, na što je reagirao Zanatić kako bi ga udaljio iz kluba, Perhot je odgurnuo zaštitara uslijed čega je on udario leđima u automat za igre, a potom su obojica nasrnuli na njega udarajući ga nogama i rukama po glavi i tijelu.


Zaštitar je, uslijed velikog broja udaraca, zadobio višestruke teške ozljede glave i tijela zbog čega je, unatoč pruženoj hitnoj medicinskoj pomoći, dva sata nakon napada, preminuo u bolnici.


Zagrebačka policija je nedugo nakon događaja u rujnu prošle godine izvijestila da treća osoba iz društva okrivljenika nije sudjelovala u napadu na zaštitara.