Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Strašno!

Dva staforda na Boriku napala njemačkog ovčara, treći na Punti Bajlo ubio terijera

Autor: A.Š.

14.04.2023. 09:56
Dva staforda na Boriku napala njemačkog ovčara, treći na Punti Bajlo ubio terijera

Foto: Pixabay - Ilustrativna fotografija, ne pokazuje psa iz tekstaPolicija je jučer u Zadru zabilježila dva događaja držanja životinja bez nadzora. Vlasnici pasa su prekršajno sankcionirani te su o događajima obaviješteni komunalni redar i veterinarska inspekcija zbog nadležnog daljnjeg postupanja.


Prvi slučaj zabilježen je oko 12.20 sati u Ulici Put Dikla, kada su dva psa pasmine američki staford, koje je 60-godišnja vlasnica držala bez nadzora, a koji su izašli iz dvorišta te ozlijedili psa njemačkog ovčara, kojeg je na ulici na povodcu šetala 74-godišnjakinja. Psu je pružena liječnička pomoć kod veterinara.


Drugi slučaj evidentiran je oko 21.20 sati u Ulici Put Klementa, na plaži, pas pasmine staford je bio bez nadzora 39-godišnjeg vlasnika te je ugrizao i usmrtio psa jorkširskog terijera, kojeg je na povodcu šetao 45-godišnjak.
Vlasnicima pasa koji nisu bili pod nadzorom, izdani su prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.


Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, policija upozorava građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom.


Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti kako njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.


Dakle, potrebno je da vlasnici pasa prilikom njihove šetnje, radi ograničavanja slobodnog kretanja životinje i sprječavanja mogućeg nasrtaja na druge životinje ili ljude, a posebice djecu, koriste za psa povodac i brnjicu (kada je to potrebno).