ponedjeljak, 22. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

KRUŽI SNIMKA NAPADA

Detalji užasa u Kaštelima. Napadač je HGSS-ovca propucao još dok je bio u autu, drugog muškarca udario – sjekirom

Autor: P. N.

02.04.2024. 08:27
Detalji užasa u Kaštelima. Napadač je HGSS-ovca propucao još dok je bio u autu, drugog muškarca udario – sjekirom

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELLDruštvenim mrežama širi se jezivi video sinoćnjeg napada u Kaštel Štafiliću u kojem su teško ranjena dvojica muškaraca. Jedan od njih na početku snimke sjedi ranjen na podu, dok mu drugi pokušava pomoći.


U tom trenutku s leđa im prilazi rastrojeni napadač i sjekirom u glavu udara muškarca koji je pokušao pomoći teško ozlijeđenom.


Dalmatinski portal javlja kako je prva žrtva dugogodišnji pripadnik HGSS-a Kruno B., koji je pogođen s tri hica iz pištolja. Čini se da je pogođen još dok je bio u autu, budući su forenzičari fiksirali brojne rupe od metaka na crnom automobilu. Čovjeka koji mu je pokušao pomoći rastrojeni napadač potom je napao s dvije sjekire, jednom ga snažno udarivši po glavi.
Potom se uključuje još nekoliko građana koji su napadača uspjeli svladati i zadržati do dolaska policije.


U splitskom KBC-u su potvrdili za Slobodnu Dalmaciju da su zaprimili dvije muške osobe – obje u dobi od 46 godina. Jedan pacijent ima tri prostrijelne rane u području abdomena, lijeve natkoljenice i desne nadlaktice. Drugi je zadobio ranu u području glave, a neslužbene informacije govore da su obojica van životne opasnosti.


Uhićeni počinitelj je navodno 58-godišnji bivši pomorac koji je još prije 21 godine imao problema sa zakonom. Tad je uhićen jer je nožem u leđa i trbuh ubo tada 18-godišnjeg momka i to zato što je ovaj navodno mokrio po zidovima njegove kuće. Kod njega je tad policija pronašla pušku M-48 te punjenje za ručni bacač i tromblonsku minu.