Subota, 20. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

29 C°

UHIĆENI SU

Četvorica krijumčarila migrante, jedan bez vozačke dozvole

Autor: Hina

18.07.2023. 16:58
Četvorica krijumčarila migrante, jedan bez vozačke dozvole

Foto: PixabayČetvorica krijumčara migranata, od kojih je jednom ranije oduzeta vozačka dozvola zbog niza prometnih prekršaja, uhićena su proteklih dana na autocesti Rijeka-Zagreb kod Vrbovskog i Delnica, izvijestila je u utorak PU primorsko-goranska. Policija je u nedjelju, na autocesti kod Vrbovskog, zatekla 41-godišnjeg hrvatskog državljana koji je u teretnom vozilu prevozio osam stranih državljana, koji su nezakonito ušli u Hrvatsku. Istog dana, kod Vrbovskog je zatečen 43-godišnji mađarski državljanin koji je prevozio četvero stranih državljana, koji su također nezakonito ušli u zemlju.


Obojica vozača su kazneno prijavljena nadležnom državnom odvjetništvu, a Mađar je predan pritvorskom nadzorniku. 41-godišnji hrvatski državljanin je recidivist i vozio je bez vozačke dozvole. Poništena mu je temeljem pravomoćne odluke jer je višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Zbog toga je protiv njega podnijet optužni prijedlog s novčanom kaznom od 3690 eura i jednogodišnjom zabranom upravljanja vozilom.


Delnička policija je kazneno prijavila dvojicu ruskih državljana koji su u ponedjeljak ujutro u automobilu njemačkih oznaka prevozili dvoje stranih državljana koji imaju zabranu ulaska u Hrvatsku, a policija ih je zatekla na odmorištu Kupjak. Svi stranci su najavili da će podnijeti zahtjev za međunarodnom zaštitom.


Foto: Pixabay