Utorak, 6. lipnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

OBIJESNA VOŽNJA

Čeh vozio 201 km/h autocestom u Lici, platio kaznu od 5.000 kuna

Autor: Hina

19.12.2022. 12:49
Čeh vozio 201 km/h autocestom u Lici, platio kaznu od 5.000 kuna

Foto: Sergej Dreschler/NLTijekom proteklog vikenda policija je u Ličko-senjskoj županiji za prekoračenja dopuštene brzine kretanja kaznila 50 vozača, a među njima bio je i 39-godišnji Češki državljanin koji je u petak unatoč zimskim uvjetima autocestom kroz Liku vozio brzinom od 201 kilometar na sat.


Kako je priopćeno u ponedjeljak iz Policijske uprave ličko-senjske, bilo je kažnjeno i 11 vozača zbog vožnje pod utjecajem alkohola, s tim da je najveću koncentraciju alkohola u krvi imao vozač (37), koji je u subotu vozio kroz Otočac s 2,42 promila.


Ipak tijekom vikenda kada se provodila preventivno-represivna akcija prometne policije, nije bilo teških prometnih nesreća, tek pet s materijalnim štetom, tri u Gospiću i po jedna u Novalji i Senju, dodaje se u priopćenju.
Vozač iz Češke je bio kažnjen sa 5.000 kuna novčane kazne, a pošto je kaznu platio odmah na mjestu događaja, između Jadova i Zira, kazna se svela na dvije trećine, odnosno na 3.333 kune, doznaje Hina u PU u Gospiću.


Alkoholizirani vozač je u Otočcu bio isključen iz prometa i bila mu je do otrežnjenja oduzeta vozačka dozvola, a za taj će prekršaj odgovarati na Općinskom sudu u Gospiću po redovitom postupku.